Varieret funk

Musikanmeldelse

»Vil du lave en anmeldelse af et nyt, dansk funkband?« blev jeg spurgt. Jeg tænkte straks på bl.a. Zapp Zapp, Jamiroquai og James Brown og sagde ja. Cd’en, som er en EP, er med det unge band »No Fake« fra københavnsområdet og indeholder fire numre plus et bonusnummer. Musikken er ganske varieret, fra bossa nova, en ballade og til pop-funk a la førnævnte Jamiroquai med blæsere og up-tempo melodier. Både den produktionsmæssige og musikalske kvalitet er i orden, med et godt, detaljeret lydbillede og sikre musikalske optrædener.

Jeg er specielt imponeret over forsangerens, Simon Leinums, stemme og mod til at lege med fraseringerne i sangene. Teksterne på EP’en er primært på engelsk og lægger på ingen måde skjul på, hvad No Fake står for, nemlig »relativ ligefremt at pege hen på Jesus som vores mål og forbillede«, som de siger på deres hjemmeside. Og det er måske også sangenes svageste punkt: at teksterne er så ligefremme, at de ikke er særlig fornyende i deres måde at beskrive forholdet til Gud på. F.eks. i titelnummeret »No Fake«, hvor et par linjer siger »… that Jesus he died and rose up again, and that’s why we can live without a sin«.

Alt i alt er det en udmærket lille cd, No Fake har lavet, og jeg er ikke i tvivl om, at det vil være en god oplevelse at høre dem live, hvilket man har mulighed for i pinsen på Å-festival.

Rasmus Iversen, Nr. Sundby

No Fake – EP
Egen udgivelse
Sælges på nofakeband.dk
50 kr.

Anmeldelsen er gengivet med tilladelse fra IMT 2005 nr. 18

1 kommentar on No Fake – EP

 1. milf siger:

  Fantastic blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?

  I’m planning to start my own site soon but I’m a little
  lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress
  or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely
  confused .. Any tips? Many thanks!

Skriv et svar